Mintea de pe urma sau cum m-am lasat de fumat. » weblogu’ lu’ maK
17th February 2017

Mintea de pe urma sau cum m-am lasat de fumat.

posted in Personal |

Da frate! Sau ma rog, soro! Am facut-o!
Initial am vrut sa astept pana trece anul dar am zis ca merge si asa cu opt luni la activ. Asta dupa 18 ani de fumat. Nu e premiul nobel pentru pace dar nici de lepadat la gaste. Insa cred ca e cea mai desteapta alegere facuta in ultimii zece ani. Sau 18?

Se simt diferente? Clar! Capacitate marita a plamanilor, nu mai put a scrumiera si basca sint mai bogat cu vo’ 400 de lei in fiecare luna!

Cum am facut-o? Cum zic americanii, cold turkey, adica brusc si dintr-o data. Azi am fumat si de maine nu.Fara tigara electronica care dupa mine e cea mai mare porcarie ce o poti face. Practic bagi in plamini mai multe chimicale ca si inainte, schimbi o dependenta cu alta. Fara nicotina patch sau alte rahaturi.

Singurul ajutor a fost pipa mea din lemn de cires. In sensul ca ma calma gestul de a trage din ea pe sec. Asta in prima luna, pe urma trece si asta.

Practic tot ce iti trebuie ca sa te lasi de fumat este realizarea starii de naspa in care te afunzi continuand sa fumezi si niste vointa pentru a schimba starea asta naspa in una faina. Crede-ma, merita tot chinul. Caci fiule, te vei chinui o perioada.

Primele zile sint cele mai grele, iti vine sa fumezi 10 tigari odata, nu o faci si din cauza asta devi un nebun furios la fiecare cacatel ce nu iti iese. E preferabil sa eviti daca e posibil contactul cu alti oameni. Daca nu reusesti, iti vei cere tu scuze dupa ce-ti revii la normal. Daca treci de primele zile cu brio iti va fi mult mai usor pe urma. Cam dupa 2 saptamani maxim vei incepe sa detesti mirosul de tigara. Cel mai important e sa te tii tara sa nu revii de unde ai plecat. Cel mai greu dupa ce ai trecut de sevrajul lipsei de nicotina (daca ai avut, la mine nu a fost cazul) e sa treci peste obisnuinte.

Stii despre ce vorbesc. Obiceiul de a fuma o tigara dupa. Dupa masa, dupa sex, dupa colt, cind te ridici din pat, in timp ce te joci, in timp ce conduci etc. cite bordeie atitea obiceie vorba cantecululi. Eu am folosit pipa la chestia asta dar poti suge orice in loc de tigara. Ferice de barbatii a caror partenera se lasa de fumat. Iar important din nou sa nu cumva sa te apuci de mancat ceva in loc de tigara. Te vei rostogoli in citeva saptamani in loc sa mergi.

Vei observa o chestie ciudata cand nu mai fumezi. Timpul trece mai greu cand nu ai nimic de facut sau trebuie sa astepti ceva. E o tentatie in plus dar nu ceda, observa ce e in jurul tau cind esti in situatia asta.

Si fara sa simti a trecut prima luna, te aburesc, prima luna va trece de parca e un an in care te-ai dat cu curul de pamant non stop. De aici e mai usor. Tre’ doar sa te mentii pe linia de plutire. Vei simti diferentele fizic si daca esti cu capul pe umeri nu vei mai pune tigara in gura(nici altundeva) de acum inainte.

Oricum, e un moment potrivit acum cand nu se mai fumeaza decit in aer liber sa te lasi.

Totul depinde doar de tine daca vei reusii sau nu. Dar iti spun, merita din toate punctele de vedere. Nu exista absolut nici un avantaj in a fuma.

Succes!

This entry was posted on Friday, February 17th, 2017 at 12:08 am and is filed under Personal. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply