The Shawshank Redemption (1994) » weblogu’ lu’ maK
21st February 2017

The Shawshank Redemption (1994)

posted in filmele lu' maK |

Pentru ca am deschis acum ceva timp categoria de filme si pentru ca sint un devorator asiduu voi incepe sa scriu despre cite un film macar o data pe saptamana. Pe cuvant de pionier.
Si incep cu un film ce este numarul unu intr-o gramada de topuri. Top 100, top 250 etc.

Este un film despre natura umana si capriciile ei. Vezi oameni buni si rai si cum reactioneaza ei in situatii limita.
Asa cum cei care inteleg engleza isi pot da seama este vorba de izbavire (redemption). Izbavirea cui? te vei intreba. Tocmai aici e punctul pe I. E disponibila oricui din cei care sint in aceea inchisoare incepand de la guvernator si terminand cu ultimul puscarias. Dar fiecare alege in felul sau.
Este despre lagaturile ce se pot naste intre oameni de diferite culturi si educatii atunci cand caracterele si esenta omului sint compatibile.
Este filmul care dupa mine l-a pus pe Morgan Freeman in statutul de super actor si mai ales a creat precedentul de film cu el ca si narator. That voice!

Un film pe care ti-l recomand cu toata inima daca nu l-ai vazut inca. (in ce pestera ai trait pana acum sa tragem cablu pana acolo) Si daca l-ai vazut merita sa-l revezi. Mai ales cand te simti napastuit de soarta.

This entry was posted on Tuesday, February 21st, 2017 at 12:16 am and is filed under filmele lu' maK. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply